So 20 Kwi 2024

Uwaga! W tej wędlinie wykryto Salmonellę

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany o wykryciu bakterii Salmonella spp. w produktach sprzedawanych w sieci sklepów Lidl. Spożycie zakażonego produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Uwaga! W tej wędlinie wykryto Salmonellę

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach, że w produktach pochodzących z Włoch wykryto bakterię Salmonella spp. Chodzi o salami sprzedawane z sieci sklepów Lidl.

Zarówno Producent we Włoszech jak i Dystrybutor w Polsce wdrożyli procedurę wycofania wskazanej partii ze sprzedaży. Z kolei organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.

Szczegóły dotyczące wycofanej partii produktu:

Nazwa produktu: Salame Strolghino
Numer partii: 16
Data minimalnej trwałości: 01/05/2023, 30/04/2023, 28/04/2023
Producent: Salumificio Galli Remo Srl, Via Milano 187 46019 Cogozzo di Viadana, numer identyfikacyjny CE IT 1212 L
Dystrybutor w Polsce: Lidl sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jankowicach, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne
Kraj pochodzenia: Włochy

Jeśli kupiłeś wskazaną powyżej partię produktu, nie spożywaj jej.

Udostępnij